Kies de beste vloerbedekking voor jouw ruimte

14 juni 2022

Kies de beste vloerbedekking voor jouw ruimte

Je hebt de beslissing genomen om een vloerbedekking uit te kiezen. De zoektocht naar de geschikte vloerbekleding die past bij jouw noden en voorkeuren kunnen uitdagend zijn, maar zijn een belangrijk onderdeel van dit proces. Bekijk deze korte lijst van te overwegen elementen die je kunnen helpen ervoor te zorgen dat de vloerbedekkingen die jij kiest in lijn ligt met jouw ontwerpvoorkeuren en jouw levensstijl.

1. Hoe duurzaam moet jouw vloerbedekking zijn?

Heb je huisdieren? Kinderen? Ben je constant aan het koken, entertainen of dingen aan het doen die een grote impact hebben op vloerbedekking? Dit zijn zaken die je zeker moet overwegen voordat je voor een specifieke vloerbedekking kiest. Als je ja antwoordde op een van de bovengenoemde vragen, moet je een vloerbedekking kiezen die veerkrachtig is. Bijvoorbeeld, een moderne boerderij ziet er geweldig uit met houten vloeren, maar houten vloeren kunnen makkelijk krassen vertonen, zijn niet goed bestand tegen huisdieren, en zijn soms moeilijker te onderhouden. Laminaat of keramische tegels zou in dit geval geschikter zijn.

2. Hoe ziet jouw budget eruit?

Budget moet een van jouw eerste beslissende factoren zijn bij het kiezen van vloerbedekking. Bereken het aantal vierkante meters van de oppervlakte en bepaal een budget per vierkante meter. Als er verschillende kamers zijn die je wil voorzien van verschillende soorten vloerbedekking, zoek dan een individueel budget voor elke van deze kamers. Een paar goede richtlijnen om in gedachten te houden als het gaat om prijzen zijn:

Met 15€ per vierkante meter kan je goedkope laminaatvloeren,  tegels van mindere kwaliteit en zelfs sommige soorten tapijt krijgen.

Vanaf 40€ per vierkante meter heb je vloertypes van hogere kwaliteit, zoals inlands hardhout, luxe vinyl en tegels, en aantrekkelijk laminaat.

75€-150€ per vierkante meter of meer geeft je opties zoals exotisch hardhout, eersteklas laminaat, en een eindeloze reeks van moderne vloeropties zoals betonvloeren.

3. Met welk onderhoudsniveau voelt je zich comfortabel?

Dit is een overweging die veel huiseigenaren vergeten bij het kiezen van een vloerbekleding. Die prachtige, exotische teakhouten vloer die je hebt uitgezocht is geweldig, maar kan bijvoorbeeld ook veel onderhoud vergen. Zelfs keramische tegels kunnen wat moeilijker te onderhouden zijn dan bijvoorbeeld vinyl of laminaat, dat heel goed met een vochtige dweil kan worden schoongemaakt en gedurende een lange periode geen extra onderhoudt vergt.

Als je de tijd neemt om deze belangrijke factoren in overweging te nemen voordat je een vloerbedekking kiest, zal je eindigen met vloeren die je, je levensstijl en jouw ontwerpvoorkeuren goed dienen. Bekijk enkele foto’s van onze vakmannen die gespecialiseerd zijn in vloerbedekking vraag gericht advies op ben hen.