Veelgestelde vragen van particulieren - De kracht van Bouwvia

Hoe werkt het?

Bouwvia heeft een uitgebreide databank met aannemers, bouwbedrijven, dienstverleners en bouwhandels. Gebruik de Bouwvia zoekmachine om de juiste vakman te vinden voor je bouw- of renovatieproject. Via de handige categorieënlijst of zoekbalk ga je gericht op zoek. Het unieke algoritme is zo ontwikkeld dat je heel snel relevante zoekresultaten krijgt. In de zoekresultaten kan je makkelijk de verschillende portfolio's van de bouwprofessionals bekijken en vind je hun specialisaties, foto's van vorige projecten, lopende promoties, klantwaarderingen en andere nuttige informatie terug.(zie ook: “Hoe krijg ik de beste zoekresultaten?”

Hoe krijg ik de beste zoekresultaten?

Maak gebruik van de verschillende tools om de juiste vakman te vinden.

  • Blader door de categorieënlijst.
  • Typ een zoekwoord in de zoekbalk zoals bedrijfsnaam, specialisatie, product, merk, ...
  • Filter op regio, afstand, type, materiaal, ...
  • Sorteer op relevantie, aantal projecten, beoordelingen, ...
  • Verfijn via tags in de projecten van de vakman. Tags worden gebruikt om de inhoud en materialen van projecten te beschrijven.
    • Omschrijvingstags zijn trefwoorden die de inhoud van een project beschrijven: bv. voordeur, dakisolatie, hoeve, ...
    • Materiaaltags zijn trefwoorden die de gebruikte materialen in een project weergeven: bv. hout, glaswol, blauwsteen, smeedijzer, ...
  • Tip: Bewaar je favoriete zoekresultaten in een handige lijst voor later.

Welke informatie vind ik op Bouwvia?

Je maakt kennis met de vakmannen via hun bedrijfsprofiel inclusief portfolio en projecten. Op een bedrijfsprofiel vind je ondermeer de contactgegevens, openingsuren, specialisaties, acties, klantbeoordelingen van een vakman terug.

Laat je inspireren door hun werk aan de hand van foto’s van projecten.

Wat is Eco-modus?

Architecten, aannemers, vakmannen die ontwerpen en/of (ver)bouwen met milieuvriendelijke materialen en technieken kunnen de optie van eco-label aankruisen. Duurzaam en energiezuinig bouwen is de sleutel naar een groenere leefwereld. Meer aandacht voor het gebruik van lokale en hernieuwbare bouwmaterialen zal de uiteindelijke impact op onze leefwereld drastisch verminderen.

Bouwvia volgt deze filosofie en wil dit actief gaan stimuleren. Meer info vind je op Ecologisch met Bouwvia.