Richtlijnen voor foto uploads

Richtlijnen voor het uploaden van foto's

We waarderen je bijdragen en stimuleren je om je eigen projecten te tonen! We willen er daarnaast voor zorgen dat je getoonde foto’s een veilige en betrouwbare bron zijn voor iedere bezoeker. Om ons te helpen dit doel te bereiken de volgende regels voor foto's in acht te nemen:

Gezinsvriendelijk

We accepteren geen vulgaire media. Ook foto’s met grafisch geweld of andere inhoud die niet geschikt is voor onze community, zal onmiddellijk verwijderd worden.

Origineel

Gebruik enkel foto’s die je zelf gemaakt hebt, of waarvan je de auteursrechten bezit. Gebruik geen afbeeldingen of video’s waarop een auteursrecht, handelsmerk of ander juridisch eigendomsrecht geschonden wordt.

Portfolio

Logo’s (met uitzondering van je eigen logo), promotiemateriaal of andere media voor commerciële doeleinden mogen niet gebruikt worden in de ruimte voorzien voor je projecten (portfolio). De portfolioruimte dient enkel om je projecten waar je zelf een bijdrage leverde te tonen aan anderen.

Respect voor privacy en auteursrechten

We respecteren je privacy en de privacy van anderen. Foto's die op een plek zijn genomen waar fotograferen verboden is, worden automatisch verwijderd zonder jouw goedkeuring of mededeling. Vraag steeds toestemming van alle betrokkenen om foto’s te maken. We verwijderen foto’s waarop kinderen of personen staan die geen deel uitmaken van je team. Als je mensen fotografeert, let er steeds op dat je toestemming hebt van iedereen die op de foto staat (bv. personeel). Wij zijn niet verantwoordelijk als je hier inbreuken tegen maakt.

Foto’s koppel je steeds aan één van je projecten. Dezelfde foto toevoegen aan meerdere projecten zullen ertoe leiden dat ze verwijderd worden. De foto mag geen handelsmerken of intellectueel eigendom van anderen bevatten.

Veiligheid

Mediabestanden mogen niet besmet of geïnfecteerd zijn met een virus of andere corruptie die bedoeld is voor, of kan leiden tot schade aan de computers en systemen van Bouwvia en/of die van de gebruikers van de website.

Foto- en videokwaliteit

Help bezoekers het meeste uit je foto's en video's te halen door kwaliteitsvolle bestanden te gebruiken. Volgende foto’s zullen automatisch verwijderd worden:

  • wazige, donkere foto’s.
  • gemanipuleerde foto’s die niet meer met de werkelijkheid overeenstemmen.
  • Foto’s die ondersteboven of een kwartslag gedraaid zijn. Aanvullende richtlijnen, specifiek voor foto's:
  • Foto's mogen niet groter dan 10 MB zijn
  • Foto's moeten het bestandsformaat .gif, .jpg, .bmp of .png zijn.
  • Alle foto’s worden geschaald zodat ze in de standaardweergavevakjes op onze website passen.